Tisková konference TOP 09 Jihomoravského kraje

Zahájili jsme pravidelné setkávání s novináři

14. 2. 2011

Jihomoravská TOP 09 dnes zahájila cyklus pravidelných tiskových konferencí. Každé pondělní ráno budeme prezentovat výsledky naší práce a hodnotit výsledky našich politických konkurentů.

První tiskové konference se zúčastnil krajský předseda Jan Vitula, krajský místopředseda a poslanec PČR Jan Husák a krajský místopředseda a zastupitel města Brna Jaroslav Kacer.

Jan Vitula ocenil úspěšnost žadatelů z Jihomoravského kraje při získávání evropských grantů z operačních programů na výzkum a vývoj. Další informací bylo vyjádření k nekoncepčnímu rozhodování  kraje v oblasti optimalizace středoškolského vzdělávání, převážně ke způsobu, jakým chtěla rada omezovat a rušit víceletá gymnázia v kraji. Náš návrh spočívá ve vytvoření systému kritérií, které kraj bude pravidelně vyhodnocovat a neúspěšné školy nechť jsou zrušeny. Je třeba vzít v potaz kvalitu vzdělávání, poptávku, dojezdové vzdálenosti, případně další ukazatele. Mimo jiné považujeme za nezbytné, aby optimalizace zahrnovala všechny školy bez ohledu na zřizovatele.

Jan Husák hodnotil ministrem dopravy navrhovanou „superkoncepci“ rozvoje dopravní infrastruktury. Zaměřil se na její vliv na dopravní stavby v Jihomoravském kraji. Dokument není zpracován příliš dobře, neakceptuje priority krajů a neřeší mnohé další důležité otázky.
Dále se věnoval aktualitám z poslanecké sněmovny.

Jaroslav Kacer komentoval záměr brněnské Radnice nakoupit startovací byty pro mladé od developerských společností. Město rezignovalo na výstavbu nových bytů na vlastních pozemcích a také na využití současného bytového fondu k těmto účelům. Podle dostupných informací je výběrové řízení na nákup bytů netransparentní a TOP 09 doporučuje městu Brnu řízení zrušit. TOP 09 podporuje zřízení sociálních a startovacích bytů, avšak za výhodných ekonomických podmínek.

Petr Štědronský
Přílohy
PDF Tiskové zprávy - 14.2.2011.pdf (305.8 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme