Prohlášení poslankyně Jaroslavy Schejbalové ze dne 27.9.2010

27. 9. 2010

Na základě článku zveřejněného v Hospodářských novinách dne 27. září 2010 sděluji následující:

  1. Prohlašuji, že HN v článku „TOP 09: Naše poslankyně zneužívá náhrady“ informují své čtenáře neobjektivním a zavádějícím způsobem a zveřejňují informace zkreslené, neověřené a nepravdivé.
  1. V pátek 24.10.2010 bylo zasláno redakcím HN, MF Dnes a Břeclavskému, Brněnskému a Vyškovskému deníku moje prohlášení, v němž vysvětluji a dementuji opakované nesrovnalosti a nepravdivé výroky těchto médií. I přesto však dochází k dalšímu osočování ve stejné věci.
  1. Znovu prohlašuji, že jsem neporušila žádný zákon ani pravidlo a jsem přesvědčena, že nedošlo ani k morálnímu pochybení. Prostředky z nájmu nebyly použity k žádnému osobnímu prospěchu, pouze k zajištění chodu poslanecké regionální kanceláře.
  1. O snížení nájemného jsem minulý týden s nájemcem jednala a došlo mezi námi ke shodě.

Přesto jsme se však dnes domluvili, vzhledem k neutuchající mediální štvanici, že nájem ukončíme a nenecháme nadále znevažovat naše jména.

 

Příloha: Prohlášení ze dne 24.9.2010

Prohlášení poslankyně Jaroslavy Schejbalové ze dne 24.9.2010

Na základě článků zveřejněných v Hospodářských novinách a následně pak v Mladé frontě DNES, Břeclavském deníku, Vyškovském deníku a Brněnském deníku ve dnech 21.-24.9.2010 prohlašuji následující:

1. Podle informací Poslanecké sněmovny P ČR se hradí za nájemné nebytových prostor a nájemné za vybavení těchto prostor pro potřeby poslance částka, která je odvozena od velikosti města (dle počtu obyvatel), v němž se prostory nacházejí. Tato částka pro Brno činí 30.200 Kč celkem. Po oslovení několika vlastníků budov jsem zjistila, že jimi požadované ceny jsou zhruba ve stejné  relaci. Pro poslaneckou kancelář jsem zvolila prostory nacházející se na Mendlově náměstí, protože ostatní nabízené podmínky nebyly tak výhodné. Mám možnost využívání i zasedací místnosti, velkého sálu (pro setkání občanů a komunálních politiků) i možnost užívání další kanceláře. Výhodná je poloha ve středu města dostupná z vlakového i autobusového nádraží pro přijíždějící návštěvníky. A v neposlední řadě i možnost parkování. Cena je včetně energií. Pravidla Poslanecké sněmovny jsem neporušila, nicméně kvůli šetření jsem začala s nájemcem o výši nájmu znovu jednat.

2. Chci dementovat mylné informace o tom, že jsem ve vedení Orla. Není to pravda. Jsem pouze řadovou členkou.

3. Jsem dále členkou sportovní organizace ČSTV. Jako dlouholetá ředitelka Regionálního sdružení ČSTV v Břeclavi jsem byla řádně již druhé volební období zvolena členkou Výkonného výboru ČSTV.

3. Poslanecké náhrady nezneužívám. Ke služebním cestám používám svůj osobní automobil. Ze zhruba 35 cest do Prahy jsem jen 2x jela vlakem a to proto, že jsem byla zdravotně indisponovaná. Náhrady používám pro služební cesty autem po volebním kraji i celé ČR. Finance za expertizy jsem doposud nevyužila.

Návrh na zdanění poslaneckých náhrad plně podporuji.

4. Chci znovu dementovat zprávy o tom, že pan Ladislav Šustr starší je mým poradcem. Pan Šustr již v politice není. Deklaroval jasně, že nemá již o politiku zájem. V současné době spolupracuji pouze s panem Ladislavem Šustrem mladším, který je jedním z mých asistentů.

5. Je zarážející, že již jednou dementované nepravdivé informace (viz moje webové stránky)jsou znovu používány v dalších článcích.

Jaroslava Schejbalová

V Brně, 27.9.2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme