14. 4. 2011

K dnešnímu jednání koaličních partnerů a tlaku médií na zveřejnění variant řešení vládní krize:
Považuji za nepřekročitelné porušit dohodu, že do pondělního večera nebudeme zveřejňovat varianty možného řešení udržení koalice. Bylo by to neseriozní a bylo by to narušením procesu navracení již tak křehké důvěry mezi koaličními partnery. Je logické, že klíčovými body jsou personální změny obsažené v návrhu pana premiéra a předané panu prezidentovi.

TOP 09 setrvává na stanovisku, že nezatížila koalici kauzami, které vyvolaly vládní krizi a není tedy žádný důvod k personálním změnám na postech ministrů za TOP 09. Trvá naše přesvědčení, že by ve vládě neměl být nikdo přímo spjatý s ABL. TOP 09 se snaží při koaličních jednáních tlumit emoce, nezahlcovat jednání „hříchy“ koaličních partnerů z posledních dnů a napomáhat v cestě k přijetí varianty, která přispěje k vzájemné důvěře koaličních partnerů a veřejnosti k vládnímu trojkoaličnímu projektu. Z průběhu jednání jsme přesvědčení, že je velká šance dospět k dohodě a vrátit se k naplňování programového prohlášení vlády.

Vzhledem ke skutečnosti, že varianty řešení dohodnuté na K12 se týkají pouze ODS a VV a netýkají se TOP 09 není důvod svolávat poslanecký klub TOP 09. Na postojích TOP 09 se od posledního jednání PK nic nezměnilo.

Jan Husák
místopředseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové
místopředseda hospodářského výboru

V Praze 14.4. 2011 v 15,30 hod.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme