Lídrem TOP 09 pro volby do krajských zastupitelstev je Marek Sovka

18. 9. 2023

TOP 09 JMK si dnes zvolila čelní kandidáty pro volby do krajských zastupitelstev, které proběhnou v příštím roce. Lídrem kandidátky TOP 09 byl zvolen starosta Branišovic Marek Sovka. 

Marek Sovka (29) je druhé volební období starostou Branišovic a stávajícím krajským předsedou TOP 09 JMK. Se svou obcí letos získal Oranžovou stuhu v prestižní soutěži Vesnice roku, ve které Branišovice postoupili i do celostátního kola. “V TOP 09 působím 10 let, začínal jsem jako dobrovolník v kampani Karla Schwarzenberga a nadšení mě neopouští doteď. Věřím, že v krajských volbách budeme úspěšní a po vzoru mého působení na obci bych se rád věnoval regionálnímu rozvoji, kultuře a folkloru,” říká Marek Sovka, lídr krajské kandidátky TOP 09. Ve volbě neměl protikandidáta a zvolen byl hlasy všech přítomných členů krajského výboru.

Marek Sovka

A v duchu tohoto zaměření si vedení jihomoravské TOP 09 zvolilo i další kandidáty. Na druhém místě je tak stávající krajský zastupitel Michal Doležel, který se léta věnuje kultuře a památkové péči. Díky jeho práci se v kraji rekonstruují sokolovny, ale dokázal i v Parlamentu prosadit vznik Památného dne sokolstva, který si letos již tradičně připomeneme 8. října. 

Michal Doležel

Trojkou kandidátky je starosta Letovic Petr Novotný. Město vede již druhé volební období a pomáhá k jeho rozvoji v nejrůznějších odvětvích. Nejaktuálnějším úspěchem je otevření čtvrté mateřské školy.

img07417

Čtyřkou kandidátky je starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář, původním povoláním právník známý aktivní podporou folkloru a kulturního dědictví města na Slovácku. 

img00030-optimized57

Na páté místo kandidátky byla zvolena primářka ARO a brněnská zastupitelka Dagmar Seidlová, která se již v Brně dlouhodobě věnuje právě oblasti zdravotnictví a pomohla například k udržení zubní pohotovosti v kraji. 

img02471

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 18. září 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme