Kotík: Park Řehořova bude skutečným srdcem Černovic

9. 12. 2019

Jednou z osmi hlavních priorit černovické radnice je revitalizace parku na ulici Řehořova. Městská část uspořádala na podzim veřejnou vyzvanou soutěž. Nyní bude pokračovat v realizaci vítězného návrhu, jehož autorem je architektka Eva Wagnerová. Do celého procesu bude zapojena i veřejnost, která se mohla zúčastnit první debaty s parní architektkou již v minulém týdnu.

„Park Řehořova byl vybrán díky své poloze jako vhodné místo, kde by mohl vzniknout centrální černovický prostor – pracovně mu říkáme „srdce Černovic“. Dostanete se z něj k radnici, do Starých Černovic, do spodního i horního sídliště a konec konců i do Psychiatrické nemocnice,“ vysvětluje Ladislav Kotík (TOP 09), starosta MČ Brno-Černovice.

Cílem revitalizace je vytvořit atraktivní, bezpečný a příjemný veřejný prostor, který bude mít sloužit jako centrum městské části spojující Nové a Staré Černovice, ale i k pořádání kulturních a společenských akcí či rekreaci a sportování.

A jak by měl pak po revitalizaci vypadat? „Vítězný návrh Evy Wagnerové nenásilně přistupuje k území, vychází logicky ze stávajícího uspořádání. Zachovává cenné stromy, vytváří větší travnatou, mírně sníženou plochu, uprostřed. Plocha pro společenské a kulturní akce na severní straně hladce přechází do parku, jižní část je jako „skutečný“ park, plná zeleně. Kavárna a okolní plochy umožňují využití pro různé společenské akce,“ popisuje Ladislav Kotík.

 

Kromě parku na ulici Řehořova, který vyjde městskou část na cca 11 milionů korun, plánuje vedení radnice i obnovu dalších zelených ploch. V letošním roce byla podána žádost o dotace na revitalizaci zeleně na černovickém Spodním sídlišti a na rozšíření lesoparku. Další plánovanou akcí v příštím roce je vybudování ovocného sadu na ulici Turgeněvova.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 9. prosince 2019

Štítky
Osobnosti: Ladislav Kotík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme