Koalice Spolu pro Moravu zahájila volební kampaň do krajských voleb

27. 7. 2020

TOP 09 jde do podzimních krajských voleb v rámci koalice Spolu pro Moravu. A i přes občasný déšť se sešlo v sobotu 25. července dost příznivců, kteří do parku Pod Plachtami přišli podpořit lídra Jana Vitulu, starostu Židlochovic, a další kandidáty při jejich zahájení volební kampaně. I přes nepřízeň počasí si podporovatelé užili malé občerstvení a děti se vydováděli na skákacím hradě.

Koalici Spolu pro Moravu vede do krajských voleb lídr Jan Vitula (TOP 09, starosta Židlochovic). Koalice se skládá mimo TOP 09 také ze Strany Zelených, Idealistů, Liberálné ekologické strany a Moravského zemského hnutí.

„To, že jsme se sešli na společné kandidátce je jeden z nejlepších signálů, které aktuálně v politice máme. Stranám, které k sobě mají názorově velmi blízko a v 90% se shodnou, se často nedaří překonat drobné názorové rozdíly. A já jsem rád, že nám se příkopy podařilo zakopat a dát dohromady společnou kandidátku. Protože problémy, které potřebujeme společně řešit v rámci kraje jsou důležitější,“ uvedl Jan Vitula (TOP 09).

Proto také vznikl název koalice Spolu pro Moravu s volebním sloganem Jsme v tom SPOLU. Rok 2020 začal nemile a výše zmíněné středopravicové subjekty si uvědomují, že na politické taškařice už není prostor.

„Park pod Plachtami byl pro start volební kampaně zvolen symbolicky. Je to místo, které se podařilo vybudovat uprostřed sídliště, a kde se snoubí klid a pohoda, s možností si zasportovat. A to vše za účasti správy městské části a občanů. Zároveň jde o projekt, který dokázal využít dešťovou vodu ze střech paneláků a svádí ji do jezírka v parku,“ osvětlila Jana Drápalová (Strana Zelených) výběr místa pro zahájení kampaně.

Kandidáti při diskuzi s podporovateli představili také nosné pilíře jejich programu, které se týkají především problematiky zadržování vody v krajině, vzdělávání, podpory sportu, zkvalitňování veřejné hromadné dopravy a přívětivějšího přístupu úřadů k občanům. Celkový program bude dostupný následně na webových stránkách koalice www.spolupromoravu.cz

Zahájení kampaně Spolu pro Moravu - Jan Vitula

Zahájení kampaně Spolu pro Moravu

Monika Dvořáková, krajská manažerka JMK

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme