Branišovickým hasičům pomůže v záchraně životů a majetku nová technika

4. 12. 2017

Dobrovolní hasiči z Branišovic na Brněnsku vyměnili starou Avii za nový dopravní prostředek, který je nejen dokáže spolehlivě přepravit na místo zásahu. Nové auto získala obec díky individuálním dotacím z Jihomoravského kraje.

„Tento nový dopravní prostředek už naši hasiči potřebovali, protože starý dosloužil. Nové auto budou využívat na dopravu k zásahům i na pravidelné schůze okrsku. Do ostrého provozu vyjede 
asi za měsíc. V plánu je poté i slavnostní svěcení vozu,“
popisuje Marek Sovka, místostarosta obce Branišovice.  CAS K25 je určeno pro přepravu úplného hasičského družstva na místo a provedení zásahu vodou nebo pěnou z vlastních nádrží nebo cizích zdrojů. Součástí CAS je i otočná proudnice.

Starou Avii bude obec s největší pravděpodobností prodávat. „Nové auto jsme vysoutěžili na základě zveřejněného záměru městyse Drnholec, který auto prodával, jelikož si kupuje z dotací nový dopravní prostředek,“ vysvětluje Sovka a dodává, že hasiči z Branišovic ještě dostali dotaci z kraje na nákup dovybavení zásahové jednotky - jde o vysílače, obleky, dýchací přístroje. Na pořízení automobilu se Branišovicím podařila získat individuální dotace ve výši cca 200 tisíc korun z Jihomoravského kraje, o kterou požádal místostarosta Sovka z pověření zastupitelstva letos v únoru. Necelých 180 tisíc korun doplatila obec z rozpočtu pro letošní rok.

Nové hasičské auto a vybavení, ale není vše. Místostarosta Sovka má ještě další plány:„V tomto roce dokončujeme přípravu projektu rekonstrukce hasičské zbrojnice, kterou bychom rádi v příští roce realizovali, a taktéž budeme žádat o dotaci. Přál bych si, abychom byli úspěšní. Bylo na čase investovat do provozu našich hasičů tak, aby byli vždy plně připravení. Prevence je totiž nejlepší obrana.“

Nové hasičské auto v Branišovicích

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 4. prosince 2017

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme