17. 5. 2017

S velkým smutkem až nechutí sleduji situaci kolem dění ve fotbalovém svazu a na ministerstvu školství. Chování nejvyšších špiček se podepisuje také na regionálním fotbale. Jako předseda Fotbalového klubu Moravský Krumlov se snažím hledat sponzory, aby naši malí i větší kluci mohli hrát. Bohužel se setkávám často s tím, že jsme vhozeni do jednoho pytle. Aféra, kterou nyní sledujeme, je nesmírně smutná a fotbalu rozhodně na dobrém jménu nepřidá. Na valné hromadě jihomoravského fotbalového svazu jsem se vyjádřil proti tomu, aby byl Roman Berbr ve vedení fotbalového svazu. Český fotbal potřebuje silný management bez zákulisních her. Podívejme se na hokej. Je zcela jinde, než fotbal. Přiznejme si, že fotbal zaostává. Mrzí mě, že si tento sport, který se hraje na všech vesnicích, za sebou táhne hořkou pachuť. Vadí mi, že radost ze hry, z pohybu nahradila touha po moci a po penězích.

Několikrát jsme jako město Moravský Krumlov žádali o dotaci na MŠMT na hřiště s umělým povrchem. Dopoledne by hřiště využívaly tři školy, odpoledne by sloužilo k fotbalovým tréninkům. Neprošli jsme sítem. Projekt byl precizně připravený, ale bohužel rozhodovací klíč byl nastavený jinak. Ano, narážím zde zcela otevřeně na to, že bez známostí to jde špatně.

Miluju sport a jsem zastánce zdravého pohybu dětí i dospělých. Celý život se řídím zdravým selským rozumem a vyznávám slušnost – v životě, práci i ve sportu. Chci, abychom opět hráli fair play.

Tomáš Třetina, starosta města Moravský Krumlov

V Moravském Krumlově dne 17. května 2017

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme