Třetina: Jaký je rozdíl mezi sázením a festivalem?

12. 8. 2020

Žádný. V obou riskujete a hrajete vabank. Na jedné straně počasí, chuť lidí přijít, nejistí sponzoři nebo teď corona s podporou zmatené vlády, a na druhé straně ten „pocit“, když se to povede. Tyhle lidi nesmíme ztratit, ale podpořit – oni dělají jméno našemu regionu, lákají hosty a návštěvníky, a ti zde utrácí své peníze. Odborně se o nich mluví jako o kreativním průmyslu, já o nich uvažuji jako o lidech, kteří mají ve svých rukou jméno našeho regionu – Znojemska.
Vím, o čem mluvím. Nějak podobně jsme začínali s kulturou i v Krumlově s rockovým festivalem Vrabčák. Ve finále jsme měli v Krumlově snad všechny rockové kapely z České republiky. Dokonce jsme v Krumlově přivítali i světové hvězdy, jako je kapela Helloween, Power Wolf, Lordi, Sonáta Artika a spoustu dalších.
Na Znojemsku se konají i dva nádherné festivaly vážné hudby, na které rád chodím, Concentus Moraviae a Hudba Znojmo. Oba vyžadují velké organizátorské nadšení a mají skvělé manažerské vedení. Všechny zmíněné akce musí jasnou a osobní podporu znojemského senátora – nejen v záštitě, ale i v tom, že se bude angažovat a pomůže je i finančně zajistit.

Tomáš Třetina, starosta Moravského Krumlova

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme