15. 8. 2017

Fotbalový klub v Moravském Krumlově pečuje o sto padesát chlapců a dívek, kteří chtějí hrát fotbal. Tréninky jsou třikrát týdně. V plánu máme hřiště s umělou trávou.  Už od malých dětí se snažíme svým svěřencům vštípit heslo Fotbal není sport, ale styl života. Naše činnost spočívá nejen v samotném provozování fotbalového klubu v Moravském Krumlově – naší snahou je především učit děti pravidelně aktivně sportovat. Učíme děti nejen fotbalu, ale i zdravému životnímu stylu, snažíme se v dětech pěstovat zdravé návyky, chuť k pohybu a radost ze sportu. Staráme se o kluky a holky od čtyř let, horní hranice je neomezená.  Do naší činnosti se může zapojit v podstatě kdokoliv. Samozřejmě děti, které chtějí sportovat, a to kluci i holky už od 4 let. Velmi rádi však přivítáme i rodiče a prarodiče ochotné se spolupodílet na přípravě a organizaci, a to zejména u kategorií přípravky, žáků i dorostu. Práce kolem propagace, webu, organizace a provozu klubu je mnoho a za všechny, kdo budou ochotni se zapojit, budeme moc rádi.

S námi nejsi nikdy sám!

V současné době máme devět týmů a staráme se zhruba o 150 chlapců a děvčat, tréninky jsou třikrát týdně a o víkendech bývají zápasy. Raritou v našem fotbalovém klubu je to, že v mužské kategorii nedostávají hráči žádné finanční odměny. Snažíme se o to, aby se fotbalový klub v Moravském Krumlově do budoucna stabilizoval po sportovně-ekonomické stránce, přáli bychom si, aby si cestu ke sportu našly děti, a to díky svým rodičům, kteří je ke sportu povedou a také se do chodu fotbalového klubu různými způsoby zapojí. Je škoda, že není dost dětí zapálených do fotbalu a ochotných se mu naplno věnovat, při množství sportovních klubů je dnes málo hráčů, se kterými jen těžko můžeme naplňovat takové cíle, jaké bychom chtěli. Fotbal je kolektivní sport a bez společného úsilí to zkrátka nejde. Hlásíme se ke sloganu FC Liverpool „S námi nejsi nikdy sám!“

Zázemí je potřeba pro každý sport

Postupně se nám podařilo opravit tribunu, šatny a hrací plochu, do budoucna máme v plánu vytvořit hřiště s umělou trávou, které by v dopoledních hodinách využívaly školy v rámci tělesné výchovy a v odpoledních hodinách fotbalový klub.

Tomáš Třetina, starosta města Moravský Krumlov

14. srpna v  Moravském Krumlově

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme