11. 3. 2024

Víte, že 9 z 10 rodičů vybírá sportovní kroužek pro děti podle osobnosti trenérů? Jednu z mála akcí, která upozorňuje na to, jak jsou trenéři důležití, jsem měl dnes tu čest jako šéf Podvýboru pro sport zahájit. A Vám chci nabídnout a požádat Vás, abyste se do ankety DÍKY, TRENÉRE také zapojili. 

Své děti posílají na sportovní kroužky dvě třetiny českých rodičů. A ohodnocení trenérů mládeže se jich přímo týká. Přitom více než polovina neprofesionálních trenérů jsou dobrovolníci, kteří se trénování věnují ve svém volném čase a bez odměny. Akce Díky, trenére oceňuje jejich nasazení a dává mladým sportovcům možnost vyjádřit jim poděkování za všechnu energii, kterou do svých činností dlouhodobě vkládají.

A právě teď mohou děti i jejich rodiče, takže i Vy, nominovat své oblíbené kouče na webu: dikytrenere.cz

Ačkoli hrají trenéři zásadní roli při podpoře sportu a pohybu u dětí, více než polovina z nich se trénování věnuje ve svém volném čase a bez odměny. Že by mělo být trénování dobrovolnickou činností bez finančního ohodnocení si přitom myslí méně než 5 procent rodičů.

Sportovní oddíly jsou klíčové pro budování dobrého vztahu k pohybu a zdravému životnímu stylu již od útlého dětství. Trenéři mládeže v tomto smyslu odvádí obrovský kus práce, čemuž mnohdy bohužel, neodpovídá jejich finanční ohodnocení. Všem patří naše poděkování a tahle akce je právě o tomto gestu.

11. března 2024

Tomáš Třetina, senátor a starosta Moravského Krumlova

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme