11. 3. 2024

Do Moravského Krumlova přišla skvělá zpráva! Podařilo se nám získat dotaci 34,5 mil. Kč na rekonstrukci Sokolovny. Vybudování moderního kulturně-společenského centra tedy nic nebrání. Naše město a okolní obce budou mít k dispozici, krom současného sportovního, i multifunkční prostor pro různé společenské aktivity, jako jsou divadelní představení, kongresy, konference, přednášky a setkávání spolků. Navážeme tak na již uskutečněné opravy a dáme naší historické budově Sokolovny a kina opět život.

Rekonstrukce se týká vnitřních prostor objektu Sokolovny a vybudování zázemí pro konání kulturních a společenských akcí ve městě. Právě absence interiérových prostor pro konání společenských akcí je zásadním nedostatkem kulturního vyžití v Moravském Krumlově. Proto dojde ke kompletní rekonstrukci vnitřních prostor bývalého kinosálu, který je momentálně kvůli nevyhovujícímu technickému stavu uzavřen.

Součástí projektu je i oprava sociálního zázemí, aby Sokolovna mohla sloužit jako multifunkční prostor pro různé společenské aktivity škol, organizací, spolků, neziskových institucí a městské samosprávy. Toto centrum je navrženo s ohledem na potřeby a očekávání komunity, aby se stalo významným místem pro kulturní a společenské události, podporující interakci a vzdělávání obyvatelstva v oblastech kultury, kreativní činnosti a uměleckého rozvoje.

Tomáš Třetina, starosta Moravského Krumlova a senátor

6. března 2024

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme