Novotný: Letovice v říjnu bodovaly, nejen ve sportu

7. 11. 2023

Ve městě nám již pomalu finišují všechny stavební akce. V půli listopadu by měly být hotové nové kanalizace a vodovody pro lokalitu Komenského. První týden v listopadu se bude asfaltovat krajská silnice na náměstí a bude vysazeno 13 stromů. Na budově ZUŠ se také práce blíží už pomalu do finále - dokončení je pravděpodobné v prosinci. 

Protože se musely na západní části náměstí udělat překopy, budeme opravovat povrchy chodníků před lékárnou a poštou a stejně tak i před ZUŠ. Vzhledem k tomu, že oprava této části náměstí přijde na řadu nejdříve za dva roky, opravíme povrch těchto chodníků provizorně pomocí dlažby.

Vysoutěžili jsme opravu příjezdu do Chlumu, opravu autobusové točny a v listopadu se mohou občané Chlumu těšit z nových povrchů. Vypsali jsme zakázku na opravu silnice v Jasinově směrem od točny dolůa a na opravu silnice v Třebětíně U Cihelny. Tyto dvě akce bychom rádi realizovali ještě letos. Výsledky výběrového řízení budeme znát na konci října. Návštěvníci kulturních akcí v MKS se budou moci těšit na nové, pohodlnější židle. Je schválený nákup 290 židlí. 

V říjnu se neskutečně dařilo sportovcům z Letovic. Vlasta Šafařík je mistrem světa v silovém trojbojiv kategorii do 120 kilo a Pavel Urbánek je vicemistr světa v kategorii do 140 kilo. Jejich silácké výkony jsou jak z jiného vesmíru a já jim moc gratuluji. Jejich obrovská dřina si zaslouží podporu a respekt. 

Další zajímavostí je výsledek z Mistrovství ČR v longboardingu, kde sportovci z Letovic zcela dominovali. Mistrem ČR je poslední punker z Letovic Jindřich Stohr a vicemistrm Honza Stránský. Naprostou dominanci Letovčáků podtrhnul čtvrtým místem sportovní všeuměl Milan Novák. Ještě jednou všem velmi gratuluji!

Petr Novotný, starosta Letovic

V Letovicích dne 30. října 2023

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme