Muchova stezka přivede do regionu nové návštěvníky (a jejich peníze)

23. 9. 2020

Když se podařilo vrátit Muchovu epopej do Moravského Krumlova, přemýšlel jsem tom, jak zde milovníky umění, turisty a s nimi i jejich peníze udržíme. Aby si mohli dát víno, přespat a zůstat klidně i celý víkend. Odpověď je Muchova stezka. Projekt, pro který chci získat i podporu jako senátor.

Před měsícem jsme v Moravském Krumlově vysázeli a minulý týden pojmenovali alej jako začátek Muchovy stezky, která propojí zámek s mistrovými rodnými Ivančiceni a dalšími místy, kde žil a maloval. Projekt symbolizuje spolupráci měst, které nesou odkaz celosvětově nejvýznamnějšího secesního umělce. 

Mimochodem naše Krumlovská alej je nejen holdem Alfonsu Muchovi, ale také poděkováním všem osobnostem, které nás podpořili v záměru vystavit tohle monumentální dílo, které teď bohužel leží v depozitáři. Svůj strom u nás vysadí například John Mucha, vnuk Alfonse Muchy, a další osobnosti. Chci pozvat velvyslance i ministry, kteří nám pomohli.

Před týdnem na slavnostní událost přijela celá řada významných hostů. Přijel starosta Kyjova, František Lukl, Martin Plechatý, starosta města Miroslav, Pavel Málek, starosta Jevišovic, Jan Vitula, starosta Židlochovic nebo Zdeněk Juránek, místostarosta Moravského Krumlova. 

Muchova epopej by se z Prahy na Znojemsko nevrátila bez vzájemné společné podpory, o kterou se konečně opírá také moje kandidatura do Senátu. Ale nedám to bez Vás. Poprvé máte jasný důvod jít k volbám do Senátu. Je nejvyšší čas se rozhodnout a zapsat si 2. a 3. října jako datum jsou volby. Přijďte rozhodnout.

Tomáš Třetina
starosta Moravského Krumlova a kandidát do Senátu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme