23. 4. 2020

S příjemným bonusem se k dokončení blíží rekonstrukce ulice 9. května v Letovicích. Většina stavebních prací sice proběhla již v průběhu minulého roku, nyní se však město dočkalo dotace, o kterou v minulém roce žádalo marně. Zároveň by letovičtí rádi co nejdříve zahájili opravu dalších z místních ulic.


Rekonstrukce ulice 9. května, o jejíž nutnosti se v Letovicích mluvilo již řadu let, spočívala nejen v kompletní výměně silničního povrchu, vytvoření odstavných ploch, ale také ve výstavbě nových chodníků. „Právě chodníky v tuto chvíli ještě dokončujeme, ale hlavní část, tedy komunikace, byla dokončená ještě v prosinci minulého roku,“ říká starosta města Petr Novotný.
Zároveň se ale na letovické usmálo štěstí. Přestože v minulém roce bylo město s žádostí o dotační prostředky na tuto rekonstrukci neúspěšné, letos je tomu jinak. „Získali jsme finanční prostředky ve výši dvou milionů a devíti set tisíc korun. V letošním roce se sice tento dotační titul již neotvíral, prostředky ale byly poskytnuty těm, kteří v minulém roce splnili všechny podmínky, ale už se na ně nedostalo. Mezi nimi jsme byli také my,“ přiblížil pozitivní zprávu starosta. Celkové náklady na akci se pohybovaly kolem sedmi a půl milionu korun.


Další rekonstrukcí v rámci místních komunikací by v Letovicích měla být akce ulic Boční a Střední, kde dosud město čeká na potřebná administrativní povolení. „Chtěli bychom začít co nejdříve. V tuto chvíli máme určité zprávy, že by se to konečně mohlo pohnout kupředu. Věříme tak, že s rekonstrukcí budeme moci brzo začít,“ zakončil Novotný.

Regionpress.cz

23. dubna 2020

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme