1. 3. 2022

Hlavním důvodem plánované stavby jsou chybějící prostory, ve kterých by místní lidé mohli halové sporty provozovat. „Sportovní hala je připravována jako sportoviště zejména pro volejbal, basketbal a florbal, dále také jako lezecké centrum. Doprovodnou součástí bude restaurace, posilovna, gymnastický sál a podzemní parkování,“ uvedla místostarostka Boskovic Michaela Žejšková (TOP 09).

Prvotní návrh nové sportovní haly pro město v roce 2016 zpracovala architektkaTereza Jílková jako součást řešení areálu Červené zahrady. Studie naplňovala požadavky sportovců, sportovních klubů, sportovních asociací i Národnísportovní agentury a jevila se tak jako vhodný kandidát na výslednou podobu stavby. Od té doby se však několik věcí změnilo, například dnes na některých z plánovaných pozemků stojí tenisové kurty, a tak muselo město ve spolupráci se studiem AV Atelier návrh pozměnit. Jak však Žejšková dodává, úpravy nebyly nijak zásadní a týkaly se především hlediště, nářaďoven, lezeckého centra a parkování, které je nově řešeno jako podzemní.

Podle plánů města by stavba měla stát asi sto padesát milionů korun a hotová by měla být do roku 2025. Jak však místostarostka upozorňuje, v procesu stavby se může vyskytnout řada překážek či průtahů a je tedy možné, že se plánovaný termín dokončení posune. „Stejné je to z pohledu ceny stavby. Je zpracována aktuální kalkulace, nicméně s tím výhledem, že realitu nelze předvídat přesně a prokáže ji až zpracovaný projekt a zejména pak soutěž na zhotovitele stavby, kterou můžeme v optimistickém případě očekávat přibližně za jeden a půl až dva roky,“ dodala Žejšková.

RegionBlanensko.cz

V Boskvoicích 1. března 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme