Pohled do Branišovic: Místo zdevastované antuky mají nové víceúčelové hřiště

7. 12. 2021

Jeho výstavba přišla na tři miliony korun. Využijí ho jak sportovci, tak i komunitní centrum a mateřská škola. „Tento projekt ležel od roku 2018 v šuplíku připravených investičních akcí a čekal na vhodnou dotaci, konkurence projektů byla velká, ale zkoušeli jsme to tak dlouho, dokud jsme neuspěli,“ sdělil zpravodajskému portálu branišovický starosta Marek Sovka (TOP 09).
Vysvětlil také, že pokud malá obec nemá základní školu, jsou možnosti získání dotace na vybudování podobného sportovního zařízení poněkud složitější. Přesto se radnici v Branišovicích podařilo letos v listopadu získat od Ministerstva pro místní rozvoj ČR dotaci přes 1,8 milionu korun.
„Na podzim minulého roku bylo vypsáno výběrové řízení, zakázka jsme vysoutěžili a letos v létě od července do září stavbaři hřiště vybudovali. Zhotovitelem byla firma Sportovní hřiště s.r.o. a kompletní investice byla téměř tři miliony korun,“ vypočítal Sovka.
Nové víceúčelové hřiště nahradilo zdevastovanou antuku a obyvatelé obce jej najdou v blízkosti Olbramovického potoka uvnitř lokálního biokoridoru a kousek od hřiště pro děti.
Zahrát si na něm mohou místní hned několik sportů: malou kopanou, florbal, volejbal, tenis, streetball, basketbal či házenou. Vybudováním hřiště se tak vyřešilo sportoviště pro děti a mládež ve věku 10 až 18 let.
„Jsem rád, že se projekt povedlo zrealizovat. I malá obec, jako jsou Branišovice, může nabídnout širokou škálu volnočasových aktivit,“ upřesnil starosta s tím, že hřiště má svůj provozní řád a také správce, který sportovcům hřiště po domluvě otevře.
Víceúčelové hřiště je 34 metrů dlouhé a 17 metrů široké. Má gumový syntetický povrch Rekortan, který je schopný rychlého odvodu přívalových srážek, zachovává rovinnost, stabilitu a herní vlastnosti.
Součástí hřiště je také dřevěný sklad na sportovní náčiní a šatna. Kolem sportoviště je plot, tvořený více než metr vysokým mantinelem z hoblovaných desek, který doplňuje čtyři metry vysoké pletivo. Zpevněné plochy mimo sportovní povrch jsou z betonové dlažby.

Brnan.cz

5. prosince 2021

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme