Nejlepší jihomoravská obec? Pořádáme spoustu akcí, radí starostka Hustopečí

21. 6. 2018

Nejlépe hodnocenou jihomoravskou obcí se podle projektu Obce v datech, který porovnává kvalitu života, staly Hustopeče na Břeclavsku. V republice skončily na devátém místě. „Máme obrovské množství zájmových spolků a každý měsíc pořádáme zajímavé akce,“ nastínila důvod úspěchu starostka Hana Potměšilová.

Proč se lidem v Hustopečích dobře žije?
Především proto, že máme mnoho nejrůznějších sdružení a spolků. Na své si přijdou vinaři, zahrádkáři, sportovci, staří lidé i děti. Každý měsíc pořádáme velkou akci a několik menších.

Co vás čeká tento víkend?
Máme několik zajímavých akcí. Například Hustopečský slunovrat pro milovníky vína nebo Letní notování či Concentus Moraviae pro ty, kteří si užívají hudbu.

Napomáhá množství společenských událostí přátelské atmosféře?
Určitě. Spolupracují spolu lidé se zcela odlišnými zájmy. Taky všechny tři církve, evangelická, katolická a apoštolská, si pomáhají. I to sbližuje. Lidé si uvědomí, že mohou být mezi sebou kamarádi i přes odlišnou víru nebo názory.

Mají tyto akce i svá negativa?
Samozřejmě. Například slavnosti mandloní nebo burčákové slavnosti byly původně malé. Nyní mají desetitisícovou účast. Vše musíme plánovat ve větším a ztrácí se rodinná atmosféra.

Čím se dá kvalita života v obci ještě zlepšit?
Chybí tady vyžití pro mladé lidi, kteří by se pobavili třeba v tanečním klubu. Na tom pracujeme. Velký problém je ale doprava. Jezdí tudy auta na dálnici D2 a tvoří se kolony. Řešíme i parkování.

21. června 2018

Štítky
Osobnosti: Hana Potměšilová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme