Mikuláš procházel jižní Moravou, v Moravském Krumlově naděloval na zámku

11. 12. 2022
Caparti k nim vzhlíželi s respektem, odrostlí páni kluci byli za hrdiny. Žádné z dětí ale o pravosti Mikuláše, čerta a anděla, kteří v pondělí podvečer svorně kráčeli ulicemi k jejich dveřím, nepochybovalo. Básničku na usmířenou za svoje hříchy, odříkali zpaměti všichni.
„Zdá se, že jste nezlobili, zasloužíte si malou odměnu,“ podával Mikuláš balíček s pamlsky i Filipovi a Martinovi ve Vranovicích na Brněnsku.
Mnozí tatínkové namítali, že by rádi zboží, které má tentokrát mnohem vyšší hodnotu. „My jsme dostávali uhlí za trest, letos jste ho mohli přivést klidně na traktoru,“ smál se otec další rodiny Marek Lochman.
Za pekelnou partičkou s Mikulášem a anděly se naopak vydaly stovky lidí na vánočně vyzdobený zámek v Moravském Krumlově.
„Děti s rodiči sestupovali do velkého pekla, umístěného v zámeckém sklepě, kde jim Lucifer četl z knihy hříchů. Poté mohli jít na zámecké nádvoří, kde na obrovském trůnu seděl Mikuláš a rozdával dárky. Andělé se procházeli po arkádách a všude panovala pohádková atmosféra,“ přiblížila za pořadatele Eva Fruhwirtová.
Ani tentokrát se do kostýmu neváhal obléct tamní starosta a současně senátor Tomáš Třetina. Se stříbrnými loknami vlasů na hlavě a svým vzrůstem se tak stal zřejmě nejvyšším andělem vůbec.

Dagmar Sedláčková, Znojemský Děník

V Moravském Krumlově dne 6. prosince 2022

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme