28. 4. 2015

Slibovali otevřenost a veřejně přístupné informace o všem, co se na úřadě děje, fakta jsou však zcela jiná. Taková ostrá kritika se už po několikáté snáší na adresu radnice Brno-střed, která se sama označuje jako otevřená a kterou vede koalice Žít Brno, ANO, KDU-ČSL a SZ. 
Jsme přesvědčeni, že radnice porušuje zákon o svobodném přístupu k informacím. Do nynějška totiž nezveřejnila výroční zprávu za rok 2014, která však měla být všem přístupná na internetu už k 1. březnu,“ domnívá se opoziční zastupitel Bohumil Straka
Jak Straka doplnil, zajímal se o zveřejnění zprávy už dříve. Potom se na radničních stránkách nějaké informace objevily, ovšem šlo podle něj o výroční zprávu nikoli městské části, ale o zprávu magistrátu města Brna. 
Tyto základní informace prostě o městské části nejsou,“ dodal Straka s tím, že ani o vyřízení stížností občanů radnice neinformovala plné čtyři měsíce, ačkoli tak má učinit do 15 dnů. Starosta radnice uvedl, že dohlédne na to, aby se veškeré nedostatky urychleně odstranily. 

Právo, 28.4.2015, str. 9, autor: mh

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme