Kraj kupuje televizní pořad. Podle opozice to je kampaň

26. 11. 2014

Jižní Morava – Kritice čelí jihomoravský hejtman Michal Hašek kvůli televiznímu pořadu, na jehož výrobu kraj vypisuje zakázku za deset milionů korun. Podle opozice to je předvolební kampaň z peněz daňových poplatníků.

O pořadu informovala MF Dnes. Do Haška se pustily především TOP 09 a ODS. „Na celostátní úrovni někteří politici skupují celé mediální domy, zatímco Michal Hašek na to jde očividně od lesa, zřízením krajského vysílání. Nesouhlasím ani s jedním způsobem ovlivňování médií,“ řekl Jiří Crha z ODS.

Michal Hašek ve vyjádření pro Deník Rovnost včera prohlásil, že kritika televizního pořadu je nesmyslná. „Nejde a nepůjde o předvolební kampaň. Každý se na webu pořadu může jednoduše přesvědčit, že krajský televizní magazín není a nebude onemanshow. Garantuji za koalici k magazínu férový přístup všech politických klubů zastupitelstva kraje. Včetně opozice,“ tvrdil Hašek.

Jihomoravský hejtman přitom zdůraznil, že propagace kraje z veřejných peněz není žádná novinka.

Hašek dodal, že už pravicová koalice před jeho vstupem na pozici hejtmana schválila vydávání krajských novin. „O formách propagace kraje rozhodne celé zastupitelstvo například při schvalování rozpočtu,“ poznamenal. Kromě politiky se magazín má věnovat i kultuře, sportu či cestovnímu ruchu. Jan Vitula z TOP 09 prohlášení nevěří. „Je to snaha ušetřit určitým stranám peníze na kampaň. Podle mne koaliční strany tímto selhaly,“ zdůraznil.

Brněnský deník, 26.11.2014, rubrika: titulní strana, str. 1,3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme