Kolář: Ve Veselí hospodaříme s přebytkovým rozpočtem

10. 1. 2024
Do nového roku 2024 vstoupilo město Veselí s novým rozpočtem. Schválilo ho prosincové jednání zastupitelstva. Pokud se naplní všechny předpoklady, bude rozpočet mírně přebytkový.
Předpokládané příjmy dosahují částky 408 mil. Kč a výdaje necelých 390 mil. Kč.
Tím je vytvořen prostor pro realizaci všech již započatých projektů a zároveň je vytvořena rezerva pro přípravu dalších rozvojových aktivit.
Pokračovat by měla již započatá revitalizace sídliště Chaloupky. Na Hutníku se bude řešit lokalita U Traktorky a kompletní revitalizací projde i ulice Palackého. V brzké budoucnosti na ni naváží i další úseky až po Brigádnickou ulici. Posuzuje se rekonstrukce ulic Drahy a Crhounkova v Zarazicích. V Milokošti pak zpracování projektové dokumentace pro výstavbu nové ulice V Zahradách.
Dále se počítá s výstavbou nového skateparku, modernizací fotbalového stadionu, úpravou prostoru před poliklinikou a dalšími.
Spousta peněz přiteče do Veselí nad Moravou z veřejných i soukromých zdrojů. Mezi největší stavby bude patřit kruhový objezd na křižovatce ulic Blatnická, Kollárova, Dvořákova, jehož stavba by se měla rozběhnout během jarních měsíců a bude probíhat ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic. Většinu nákladů na kruhový objezd ponese stát. Stejně jako další rozšíření Přístavu, kde přibude 81 kotvících míst.
Velkou prioritou města zůstává i bydlení. „Loni na podzim jsem dokončili více než deset let trvající projekt, který přinesl 50 nových parcel pro výstavbu rodinných domů na Hutníku. Prosincové zastupitelstvo schválilo pravidla pro pokračování tohoto projektu v navazující lokalitě označované jako „RD Hutník II“ – nově by zde mělo vzniknout dalších 21 parcel a nových rodinných domů. Vedle toho se dokončuje studie pro výstavbu rodinných domů v Milokošti v ul. Zahradní a v Zarazicích v ul. Za Humny,“ uvedl veselský starosta PetrKolář.

Město Veselí nad Moravou

Ve Veselí nad Moravou dne 9. ledna 2024

Štítky
Osobnosti: Petr Kolář
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme