Do Krumlova přijíždějí turisté i televizní štáby

15. 3. 2022

Na Slovanskou epopej do Moravského Krumlova míří turisté a zájem o ni mají i televizní štáby. Ve druhé polovině ledna přijela Česká televize a přímo ze Slovanské epopeje měla tři živé vstupy do vysílání. Hlavní zprávou byla informace o volném vstupu pro zaměstnance nejbližších nemocnic (Ivančice, Znojmo, Třebíč), který mohou využít až do konce letošního června. O měsíc později přijel na zámek štáb Toulavé kamery, předpokládáme, že na obrazovkách se tip na výlet do Krumlova objeví v březnovém vysílání. Další štáb, tentokráte TV Očko, natáčel poslední únorový víkend na zámku masopust. 
Ve spolupráci s moravskokrumlovskou restaurací Rokiten připravilo městskékulturní středisko valentýnský týden na Slovanské epopeji v režimu 1+1 vstup zdarma a pak na jídlo s překvapením do restaurace. 
Během posledního únorového víkendu se této události zúčastnilo přes tři tisíce návštěvníků a přes osm set se jich zašlo podívat na Muchova plátna. Po oba dny si na nádvoří lidé vychutnávali gastro speciality, bavili se, děti si tvořily masky, malovaly Epopej svýma očima, svezly se na koních a k dobré náladě přispěl kejklíř Jonáš a dechová kapela Skaláci ze Skalice. 
„Masopust se vydařil, lidé se bavili a já jsem rád, že jich za námi přijelo opravdu hodně. Samozřejmě mě potěšilo, když jsem na masopustu viděl Krumlováky a další známé tváře z okolních vesnic. Ohlasy máme skvělé, takže příští rok se můžeme všichni těšit na druhý ročník,“ sdělil senátor a starosta MoravskéhoKrumlova Tomáš Třetina.

Redakce Zrcadlo

8. března 2022

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme