Dny sportovišť trochu jinak. Chceme z Brna město sportu!

3. 3. 2023

Na dnešním zasedání se radní zabývali tradiční akcí Dny sportovišť. Ta se letos uskuteční ve třech termínech: v dubnu, srpnu a prosinci.

Rada města Brna 14. 12. rozhodla o neuspořádání Dnů sportovišť v termínu 27.–29. 12. 2022 a nechala jim připravit nový koncept. Opět budou několikadenní, ale tentokrát budou rozděleny na více jednodenních akcí. Jejich hlavní myšlenkou je podpora pohybu obyvatel Brna a představení sportovišť veřejnosti.

„Brno se profiluje jako město sportu, čemuž se snažíme různými způsoby pomáhat. Dny sportovišť jsou akcí, která nabídne široké veřejnosti možnost sportovního vyžití i s doprovodným programem a zároveň lidem prezentuje městská sportoviště. Protože chceme, aby přišel každý, kdo má o pohyb zájem, bude vstup tradičně zdarma,“ vysvětlil radní pro sport Tomáš Aberl.

V sobotu 15. dubna se Dny sportovišť uskuteční v Aquaparku Kohoutovice, ve čtvrtek 31. srpna v lužáneckých bazénech, v pátek 8. prosince na kluzištích za Lužánkami a na Vodově. Rozpočet akce na doprovodný program činí 300 000 Kč.

Tiskové středisko MMB

dne 1. března 2023

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme