Knot: Stát pošle na údržbu krajských silnic 95 milionů. Stejně jako loni

16. 5. 2017

Devadesát pět milionů korun. Tolik má letos činit dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK). Dohromady jihočeští silničáři chtějí do rekonstrukcí silnic II. a III. tříd včetně mostů investovat 107 milionů korun.

„Jsem rád, že stát našim silničářům opět vypomůže částkou ve stejné výši, jako loni, což určitě pomůže zkvalitnit další úseky silnic ve správě kraje," uvedl první náměstek hejtmanky Josef Knot (TOP 09).

Rekonstrukce se dočkají silnice v Kunžaku i Borovnici a mosty u Zdíkova či ve Vodňanech. „Mezi největší investiční akce z pohledu krajské správy a údržby silnic patří na Českobudějovicku průtah obce Borovnice za více než sedm milionů korun, na Českokrumlovsku odvodnění komunikace v průtahu Kájova za více než šest milionů, na Jindřichohradecku oprava ulice Čechova v Kunžaku za téměř 13,5 milionu, na Písecku rekonstrukce mostu v Chřešťovicích za více než sedm milionů, na Prachaticku rekonstrukce mostu přes Stašský potok u Zdíkova za téměř šest milionů, na Strakonicku rekonstrukce mostu ve Vodňanech za více než tři miliony a na Táborsku rekonstrukce mostu v obci Ústrašice za více než 9,7 milionu korun,“ vypočítal nejzásadnější investice Josef Knot.

Celková dotace ze strany SFDI pro Jihočeský kraj pro letošek je cca 321 milionu korun, tedy druhá nejvyšší po Středočeském kraji. Z toho půjde na silnice 95 milionů korun a zbytek skončí v gesci krajského odboru regionálního rozvoje.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme