Knot: Letos dojde na dokončení rekonstrukce budějovické dopravní tepny

15. 2. 2018

„9 miliónů korun chystá v letošním roce Jihočeský kraj spolu s městem České Budějovice investovat do dokončení rekonstrukce Lidické třídy. Konkrétně se kraj bude podílet částkou 7,5 miliónů korun,“ informoval 1. náměstek hejtmanky Jihočeského kraje za TOP 09 Josef Knot.

Stavět se má v úseku od papírenské vlečky po náměstí Jiřího z Poděbrad. Akce se plánuje nejspíše na dobu letních prázdnin. „Chceme, aby tentokrát proběhlo vše hladce. Rekonstrukce vozovky Lidické třídy má být hotova za 60 dnů,“ ubezpečil Josef Knot.

Po dobu stavby se počítá s částečnou průjezdností, ale dojde i na úplné uzavření. Objížďka povede po ulici Boženy Němcové.

V jihočeské metropoli se chystají dále úpravy křižovatek Pekárenské s Jírovcovou ulicí a Boženy Němcové s ulicí Lukáše Bernarda Schneidera. Dojde snad i na rekonstrukci mostku na Pražské třídě v křižovatce se Strakonickou ulicí.

Investice se dočkají ale i v Týně nad Vltavou, kde se zjara plánuje oprava kruhového objezdu u mostu přes Vltavu i toho ve směru na Milevsko.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme