Zastupitelstvo odvolalo náměstka

9. 6. 2015

Včerejší mimořádné jednání českobudějovického zastupitelstva nakonec žádné překvapení nepřineslo. Jeho stěžejním bodem byl návrh hnutí ANO 2011 na odvolání jeho náměstka Pavla Matouška. Ten nehlasoval na valné hromadě českobudějovické teplárny pro sedm kandidátů do dozorčí rady z řad koalice i opozice a úmyslně tak porušil usnesení zastupitelstva.

„Pan Matoušek se dopustil závažného protiprávního jednání. Zastupitelstvo neuvěřilo jeho obhajobě a odvolalo ho z funkce,“ komentoval rozhodnutí zastupitelstva náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09). Pavel Matoušek své jednání odůvodňoval vedením sporů s bývalým představenstvem Teplárny, údajně politicky motivovaných ze strany TOP 09 a HOPB. Ve dvanáctičlenné dozorčí radě Teplárny přitom seděli jen tři členové těchto stran. Žaloby o náhradu škody proti Zdeňku Blažkovi, Martinu Kubovi a dalším politikům z řad ODS a ČSSD, kteří působili v bývalém představenstvu, přitom Teplárna podávala na základě nezávislých znaleckých posudků a doporučení renomovaných advokátních kanceláří.

„Ve věci navíc bude rozhodovat Vrchní soud v Praze a právě obava z jeho rozhodnutí může být pravým důvodem pro náměstkovo bezprecedentní chování,“ doplnil Bouzek.

Na uvolněnou pozici náměstka primátora pro ekonomiku a výpočetní techniku dosedne radní Lucie Kozlová, jejíž nominaci podpořilo 23 zastupitelů.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme