Vedení města Písek a zástupci společnosti E.ON podepsali memorandum o spolupráci

16. 7. 2015

Společnost E. ON bude partnerem města Písek při zahájení i realizaci projektu Smart City.  Na včerejší schůzce svým podpisem Memorandum o spolupráci stvrdila starostka Eva Vanžurová, místostarosta Josef Knot a jednatel společnosti E.ON Česká republika Radek Lucký. Memorandum o strategickém partnerství schválila rada města v červnu 2015.

 

„Spolupráce se společností EON městu přinese partnera při projektu Smart City. Je potřeba nezbytné realizace praktických kroků v oblasti úspor energií a snižování emisí,“ popisuje hlavní cíle spolupráce místostarosta Josef Knot. V dalších krocích se partneři zaměří například na energetickou efektivitu veřejného osvětlení, efektivitu interiérového osvětlení městských budov a na budování inteligentních sítí Smart Grids v součinnosti s Technologickým centrem Písek.

 

Prvním příspěvkem pro ekonomičtější i ekologičtější provoz města jsou dva elektroskútry, které zapůjčila společnost E.ON. „Rozhodli jsme se, že je bude využívat městská policie, pro kterou jsou ideálním dopravním prostředkem. Mimo jiné kvůli dojezdové vzdálenosti, která činí 70 km,“ říká starostka Eva Vanžurová.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme