TOP 09 zásadně nesouhlasí s obsazením rezortu školství a kultury v kraji

12. 11. 2012

Říjnové volby do krajského zastupitelstva Jihočeského kraje při nízké účasti voličů postavily vítěze ČSSD před zásadní volbu - buď vytvořit koalici se středopravými, demokratickými stranami, nebo se spojit s komunisty. ČSSD si vybrala komunisty a staronový hejtman Jiří Zimola se ve sdělovacích prostředcích pochlubil, že program ČSSD a KSČM je téměř shodný. Celé vyjednávání vyvrcholilo tím, že právě komunistům byl svěřen rezort školství a kultury. Že se tak stalo v  listopadovém týdnu, ve kterém komunisté oslavili výročí „říjnové revoluce“, je snad jen smutná shoda okolností.
Komunistka bude tedy řídit vzdělávání mládeže, bude mít velkou pravomoc při rozhodování o personálních otázkách, při rozhodování o celkové koncepci jihočeského školství. A to samé platí o oblasti kultury. Je skutečně výsměchem, že právě tyto dvě oblasti svěřila sociální demokracie zástupci strany, která se nikdy nevzdala svých pochybných idejí, která se nedokázala distancovat od rudého teroru a jejíž předchůdci 40 let devastovali nejen naše hospodářství, ale především kulturu a vzdělání.
Představitelé TOP09 zásadně nesouhlasí s tím, aby školství a kulturu v Jihočeském kraji řídil člen KSČM a žádá všechny demokraticky smýšlející politické strany, spolky, hnutí a zejména občany, aby vyjádřili svůj nesouhlas s tímto postupem.
Představitelé TOP09 jsou přesvědčeni, že spolupráci ČSSD a KSČM si voliči dobře zapamatují a v následujících volbách dají svou účastí a hlasováním jasně najevo, že si nepřejí rudooranžovou vládu a že jim záleží na zachování demokracie v naší republice.

V Českých Budějovicích dne 12. listopadu 2012


Ing. Jiří Kořínek 
člen KV TOP 09                                   

Mgr. Zdeněk Bezecný, Ph.D.
krajský předseda KV TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme