TOP 09 chce vyhrát komunální volby v Č. Budějovicích a zprůhlednit veřejné zakázky

14. 9. 2010

Ušetříme lidem v Českých Budějovicích peníze z městského rozpočtu tím, že zprůhledníme veřejné zakázky, slibuje TOP 09 v případě svého volebního vítězství v krajské metropoli. „Chceme minimálně obhájit náš zisk ze sněmovních voleb, kdy nás volilo dvacet procent voličů. Náš cíl je však vítězství v komunálních volbách,“ uvedl kandidát TOP 09 na českobudějovického primátora Tomáš Bouzek.
Změnit by se měl podle TOP 09 celý systém zadávání radničních zakázek, který by měl být zcela transparentní. Na webových stránkách města by proto měly být zveřejněny:

  • kompletní nabídky zakázky
  • jmenovité složení členů výběrové komise
  • vyhodnocení nabídek všech uchazečů jak po formální, tak po věcné stránce
  • pořadí uchazečů
  • smlouva s vítězným uchazečem
  • vyhodnocení celé zakázky

„Naší výhodou je, že nejsme napojeni na současné tolik kritizované vedení radnice. My lidem slibujeme, že budeme sloužit jim a nikoliv různým  zájmovým skupinám. Na ně nesmí být komunální politik vůbec napojený,“ zdůraznil Bouzek.
Velké změny plánuje TOP 09 i na samotné českobudějovické radnici, na které pracuje asi 500 zaměstnanců. „To se nám zdá poněkud moc. Proto snížíme mzdové prostředky na zaměstnance o deset procent, a bude na vedoucích odborů, jestli lidem sníží platy nebo jich část propustí,“ objasnil odborník strany na veřejnou správu Jiří Kořínek.  
TOP 09 dále hodlá na okrajích Českých Budějovic zřizovat záchytná parkoviště P+R, kde by návštěvníci nechali svá auta a do centra jezdili městskou dopravou. „A to buď pravidelnými linkami nebo speciálními kyvadlovými autobusy. O tom bychom dále jednali s Dopravním podnikem,“ vysvětlil dopravní expert TOP 09 Kamil Calta. Jeden z favoritů říjnových komunálních voleb v Českých Budějovicích dále prosazuje co nejrychlejší dobudování tzv. Zanádražní komunikace.
TOP 09 také hodlá omezit počet heren ve městě, které by neměly být v okruhu 100 metrů od škol, zařízení sociální a zdravotní péče, budov státních orgánů a církví.
Strana rovněž hodlá prosazovat úzkou spolupráci republikové a městské policie, kterou by měl mít na starosti společný koordinační výbor obou složek.
Životní prostředí ve městě by mělo podle představ TOP 09 výrazně zlepšit odsíření kotlů v Teplárně České Budějovice.
Mezi priority TOP 09 patří rovněž kultura a mimo jiné zachování čtyřsouborového profesionálního Jihočeského divadla a ve spolupráci s Jihočeským krajem pak podpora tradičních institucí jako jsou Jihočeská vědecká knihovna, Jihočeské muzeum a další. Strana také hodlá zpřístupnit co nejvíce kulturních památek veřejnosti.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme