Singltrek bude mít studii proveditelnosti

2. 7. 2015

Záměr vybudovat v Píseckých horách singltrekovou trať má zas konkrétnější obrysy. Rada města Písek zadala Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně zpracování studie proveditelnosti projektu Singltrek Písecké hory. Stát bude 190 tisíc Kč bez DPH. Studie poslouží jako výchozí podklad pro rozhodování města o podpoře soukromé investice do tohoto projektu.

Součástí této sítě terénních cyklistických tras by mělo být také ubytovací a stravovací zařízení, obchodní zázemí a infocentrum.

Studie by tak měla odpovědět na několik základních otázek. „Bude nás zajímat, jaké jsou aktuální zkušenosti a následný provoz podobných záměrů v ČR, případně v zahraničí. Další otázkou je způsob realizace, jaký je rámcový postoj dotčených subjektů a orgánů státní správy a samosprávy k tomuto záměru. Určitě budeme brát i v potaz to, jaká z těchto stanovisek plynou doporučení či závěry pro případnou další přípravu tohoto projektu,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Studie se bude zabývat i vlivem projektu na životní prostřední či očekávanými dopady na město Písek. Konkrétně jakým způsobem ovlivní záměr zaměstnanost v Písku a okolí a jak přispěje a ovlivní rozvoj cestovního ruchu.

„Studie také vyhodnotí, jakým způsobem Singltrek ovlivní rozpočet města a kolik bude stát. Odpovědi na všechny tyto otázky bychom měli mít na začátku roku 2016,“ dodává Josef Knot.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme