Šebestíková: Nová tělocvična se nakonec začne stavět ještě letos

11. 4. 2016

Volejbalisté to nemají v Budějovicích jednoduché. Zatímco hokejisté i fotbalisté už mají své sportovní stánky zrekonstruované, volejbalisté, ačkoli hrají extraligu, se musí spokojit s nevyhovujícími podmínkami ve Všesportovní hale. Důvodem je zpackaná soutěž z roku 2012.

Současné vedení radnice nakonec od stavby nové haly ustoupilo úplně a přiklání se k její rekonstrukci. Do konce roku se však počítá jen s vyhotovením projektu. Oproti extraligovým hráčům se ale možná dříve dočkají nového sportoviště volejbaloví mládežníci.

            „Máme zpracovaný projekt na novou tělocvičnu při ZŠ Oskara Nedbala, vedle žáků ji budou využívat i mládežnické sportovní kluby. Snažila jsem se její výstavbu prosadit do rozpočtu už na jednání zastupitelstva města v prosinci 2015. Bohužel tehdy návrh neprošel,“ uvedla členka finančního výboru a zastupitelka za TOP 09 Petra Šebestíková.

Nakonec se ale dílo podařilo. „Prostředky se našly z rozpočtového přebytku minulých let a zastupitelstvo města zařadilo tuto důležitou investici do rozpočtu města počátkem března. V současné době se již vypisuje veřejná zakázka. V nové tělocvičně by se mohlo sportovat už napřesrok,“ uzavřela Petra Šebestíková.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme