Šebestíková: Lávka u TJ Meteor zajistí větší bezpečnost cyklistů i chodců

2. 3. 2016

Psal se rok 2014 a českobudějovická zastupitelka za TOP 09 Petra Šebestíková prosazovala výstavbu lávky přes Vltavu u TJ Meteor.

            „Situace, kdy i rodiny s dětmi musí používat přetíženou hlavní silnici, byla neúnosná. Navíc lávka u TJ Meteor propojí stávající pravobřežní cyklostezku s tou plánovanou, která má cyklisty vést přes Planou až do Boršova. Tato cyklostezka může pak mít smělou ambici konkurovat přetížené cyklostezce na Hlubokou a zároveň ji mohou využívat lidé cestující za prací do jihočeské metropole na kole,“ vysvětluje zastupitelka důvody, proč od samého počátku stála za projektem. 

            S financováním lávky se smíšeným provozem pěších a cyklistů pomohou evropské peníze. „Předpokládaná hodnota veřejné zakázky přesáhne 22,5 miliónu korun bez DPH. Při jejím financování se počítá s dotací z Evropského fondu regionálního rozvoje, která má pokrýt až 85% nákladů, z národních zdrojů má jít 5% nákladů,“ seznamuje se způsobem financování zastupitelka.

            V dubnu by se mělo vypsat výběrové řízení. „Pokud vše půjde hladce, je na červen naplánován podpis smlouvy se zhotovitelem a do konce roku by přes lávku mohli přejet první cyklisté a přejít první chodci,“ přibližuje harmonogram Petra Šebestíková.

Jiří Žižka

asistent krajského manažera

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme