První nabíjecí stanice pomůže nastartovat elektromobilitu v Písku

13. 7. 2015

Zastupitelstvo města na svém jednání schválilo Modrožlutou knihu – dokument, ve kterém je zpracována koncepce projektu Smart City. „Obsah knihy je tak nyní v souladu se strategií rozvoje města do roku 2025,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot (TOP09).
Zároveň rada města odsouhlasila pronájem pozemku v areálu Žižkových kasáren společnosti Schneider Electric. Ta městu Písek darovala nabíjecí stanici pro elektromobily. „Jedná se o stanici z produkce této společnosti, která je vybavena RFID čtečkou s možností kontroly a účtování elektrické energie. Výkon stanice je 22 kW a mohou ji najednou využít dva automobily,“ říká vedoucí odboru rozvoje a investic Václav Filip.
Stanice bude umístěna před objektem Technologického centra. „Hlavní výhodou tohoto místa je, že bude pod nepřetržitým dohledem, společnost totiž disponuje oddělením Network operation centre. Navíc bude snadno přístupná veřejnosti, díky nedaleké hlavní komunikaci Praha – České Budějovice“ pokračuje Václav Filip.
Zřízení a provozování nabíjecí stanice je chápáno jako první krok k nastartování elektromobility v Písku. „Rada města na včerejším zasedání schválila jak umístění, tak formu provozování v rámci rozbíhajícího se projektu Smart City Písek. Věříme, že v brzké době na území města Písku několik těchto stanic přibude. Například při rekonstrukci parkoviště P1 na výstavišti,“ zakončuje Josef Knot.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme