Projekt elektromobility by mohl v Písku zlepšit životní prostředí i atraktivitu města

2. 3. 2015

Město Písek má zájem zapojit se do projektu elektromobility. Na dnešním jednání to schválila rada města. Byla vypsaná výzva Central Europe 2020, jejímž cílem je navrhnout komplexní řešení elektromobility. „Projekt ověří možnost využití elektromobility ve službách, cestovním ruchu, osobní dopravě a v dalších oborech. Dojde k nasazení elektromobilů různých typů v praxi a zkouškám infrastruktury pro jejich provoz. V praxi se tak ověří financování nových služeb a jejich obchodních modelů,“ říká místostarosta Josef Knot.

Součástí projektu je také přenos akademického a zahraničního know-how a dobré praxe v oblasti využívání elektromobilů v komunální sféře do českého prostředí. „Je předpokládána spolupráce s českými i zahraničními univerzitami, jako je například ČVUT, Univerzita Regensburg nebo Johannes Kepler University Linz. Důležitým partnerem bude také Technologické centrum Písek a Schneider Electric,“ dodává Josef Knot.

Pokud žádost města Písku projde hodnocením, dostane se do 2. kola, jehož vyhlášení se předpokládá v létě tohoto roku. V případě, že projekt bude schválen, realizace začne na začátku roku 2016.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme