Projekt autobusového nádraží Český Krumlov

Proč říkáme “NE” prodeji

25. 4. 2012

Vážení spoluobčané,
již několik let se v našem městě hovoří o neutěšeném stavu autobusového nádraží a nutnosti jeho rekonstrukce. Toto téma bylo pro několik volebních období součástí předvolebních slibů všech stran a je také součástí programového prohlášení rady města ze 14. února 2011. Je nutné říci, že rada města se opravdu rekonstrukcí autobusového nádraží vážně zabývá, bohužel názory na to jakou zvolit variantu realizace se v koalici různí.
TOP09 Český Krumlov jednoznačně preferuje variantu rekonstrukce autobusového nádraží prostřednictvím některé z městských společností (ČKRF, Služby města). Varianta dlouhodobého pronájmu jinému subjektu je pro TOP09 z několika důvodů neakceptovatelná a obsahuje dle našeho názoru mnoho rizik. Stejně tak je z hlediska TOP 09 pro město značně rizikovou a nevýhodnou variantou prodej autobusového nádraží soukromému investorovi.
TOP09 Český Krumlov ve spolupráci s ekonomem ing. Janem Kyselou přináší konkrétní řešení rekonstrukce autobusového nádraží. Ekonomickou analýzu a ocenění tohoto projektu, vysvětlení důvodů volby z našeho hlediska nejlepší varianty, dále popis výhod a nevýhod všech variant najdete v přiložené prezentaci a ekonomické studii. Pro úplnost informací je nutné také vzpomenout znalecký posudek nemovitosti, který si město nechalo vypracovat. Ten ocenil autobusové nádraží na cca 22 mil. Kč.
V případě dotazů, návrhů a podnětů nás neváhejte kontaktovat. Více dne 25.4.2012 na www.top09ck.cz.

Tomáš Novák
předseda MO TOP 09 ČK

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme