14. 11. 2016

Čekal jsem, že Sobotkova výměna ministrů nebude kosmetická a odstřelí paní Valachovou dříve, než české školství zkolabuje na úmor.  

Pamatujete na knihu Už vím proč? První otázka všech dětí a základní otázka dodnes. Dvacet let učím děti a kdykoli se mě žáci mohou legitimně zeptat: Proč? Když si na tuto jednoduchou otázku sám uspokojivě odpovím, jsem oprávněn věci předat dál. Navíc je otázka u žáků důkazem, že vás poslouchají.

Připravil jsem celý seriál nesmyslů současné ministryně školství Valachové, v nichž se prostě kloudné odpovědi nedobereme. Proč nový kariérní řád? Proč změna termínu zápisu do 1. třídy? Proč lavírování kolem přijímaček na SŠ? Proč dvouleťáci do školky? Proč předškoláci povinně do školky? Proč navýšená byrokracie kolem nařízené inkluze? Proč nejasnosti kolem státní maturity? Proč návrhy na bezplatné obědy do 3. třídy? Proč ICT technologie do školek? Proč změna financování regionálního školství, platná od 1.1.2018, je stále nejasná?

Čekal jsem, že Sobotkova výměna ministrů nebude kosmetická a výše nastolené otázky odstřelí paní Valachovou dříve, než české školství zkolabuje na úmor.

Čtrnáct let pracuji jako ředitel školy a marně se snažím pochopit, proč paní ministryně šije další a další změnu. Je snad placená od změny? Nebo je jejím úkolem otrávit všechny, které to ještě baví? Sledujte seriál otázek a zamyšlení: Proč, paní ministryně?

Pavel Klíma (TOP 09), ředitel školy

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme