Parkovací dům by měl stavět investor

14. 6. 2015

Pozemky naproti poště půjdou do prodeje, rozhodlo o tom písecké zastupitelstvo. Důvodem prodeje je značná finanční náročnost investice. V tuto chvíli je na ploše parkoviště, které město nedávno rozšířilo o 54 míst. 20 z nich je vyhrazeno na základě předchozích smluvních ujednání České pošty.

„Pozemky nabídneme investorovi za podmínek, které bude blíže definovat rada města. Mezi nimi by neměla chybět podmínka vybudování parkovacího domu s vymezeným minimálním počtem parkovacích míst,“ uvedl místostarosta Josef Knot (TOP09). Komise pro urbanismus a architekturu navrhla, aby si město ponechalo i právo rozhodovat o parkovacím režimu a limitovat tak například cenu za parkování.

Část pozemku na rohu Komenského ulice a Žižkovy třídy by měla být zastavěna důstojnou budovou, která bude určená k bydlení a podnikání. Výstavba parkovacího domu koresponduje i s revitalizací Velkého náměstí, které by mělo přijít o třetinu stání.

„Odbor investic a rozvoje vypracuje soutěžní podmínky, které na svém červencovém zasedání projedná rada města,“ doplnil Josef Knot.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme