Odvolání Tomáše Bouzka z postu náměstka primátora

29. 6. 2015

Zastupitelstvo statutárního města České Budějovice dnes 29. 6. 2015 odvolalo počtem 23 hlasů ze 45 zastupitelů Tomáše Bouzka z funkce náměstka primátora. Staral se o majetek města, zastřešoval Správu Domů, lesy a rybníky a teplárnu České Budějovice.

Ještě před schválením programu jednání zastupitelstva města zazněl návrh z řad opozice na zařazení čtyř nových bodů jednání - odvolání primátora města a jeho tří náměstků včetně Tomáše Bouzka. Tyto návrhy byly do programu schváleny 23 hlasy ze 44 přítomných zastupitelů. Pro hlasovali i 4 zastupitelé ze současných koaličních stran, tři z hnutí ANO a jeden z KDU-ČSL, což svědčí o vnitřní nestabilitě Babišova hnutí.

Pro odvolání náměstka Tomáše Bouzka nezazněly vůbec žádné důvody, a to ani po opakované výzvě těm, co situaci vyvolali. „Svou práci pro město jsem vykonával rád a věřím, že řádně a svědomitě. Obávám se, že navrhovatelé po odvolání části rady města, včetně primátora a prvního náměstka, nedokáží zajistit jeho řádný chod,“ komentoval odvolání Tomáš Bouzek. „Situaci ve městě budu samozřejmě bedlivě sledovat jako řadový zastupitel a jako krajský předseda TOP 09.“

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme