Nový bazén by se v Písku mohl začít stavět za dva roky

21. 9. 2015

Když v lednu v roce 2013 občané Písku rozhodli o výstavbě nového plaveckého bazénu, málokdo tušil, že přípravné práce naberou takové zpoždění. Teprve s novým vedením města se věci daly do pohybu.

„V květnu jsme vyhlásili architektonickou soutěž. Byli jsme velmi mile překvapeni, když se nám do poloviny srpna sešlo 23 návrhů. Z nich odborná porota vybrala tři projekty, včetně jednoho vítězného. Rada města následně tuto volbu potvrdila. S jednotlivými projekty se také mohla v Debatních trámech písecké Sladovny seznámit veřejnost. Dalším krokem bude schvalování podmínek veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace, které čeká radu města na mimořádném jednání ve čtvrtek,“ přiblížil průběh architektonické soutěže místostarosta města Josef Knot (TOP 09).

Vítězný projekt ateliéru Projektil splnil řadu nároků a dostalo se mu tak všeobecné podpory. „Porota ocenila především  racionalitu dispozičního řešení i jednoduchost a střídmost konstrukce objektu a konstatovala, že je profesionálně nejpropracovanější, včetně technologické části,“ zhodnotila vítězný návrh architektka a radní Petra Trambová (TOP 09).

„Objevily se tam asi tři návrhy, které byly designově velmi podařené, jenže to nestačí. My nepotřebujeme návrh, na který se budeme dívat, ale takový, podle kterého postavíme nový bazén. A vítězný návrh je povedeným kompromisem. Můžeme podle něj stavět a navíc je adekvátní k finančním možnostem Písku. Vešel se do cenového limitu 200 miliónů korun,“ doplnil Josef Knot.

Pokud se nestane nic mimořádného, koncem roku 2016 by měl být na světě projekt i se stavebním povolením. Poté město vyhlásí výběrové řízení na zhotovitele stavby. Základní kámen by mohl být položen ve druhé polovině roku 2017.

Petra Šebestíková

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme