Novinky z kulturní komise: Z městské kasy 2 mil. Kč pro Art4promotion

25. 11. 2015

První schůzka byla víceméně seznamovací a informativní. Řešili jsme však i podporu mladých talentů v oblasti kultury, mezi které byla rozdělena celá částka 60000 korun.

Tento čtvrtek, na druhém zasedání, jsme procházeli pravidla dotačního programu pro příští rok 2016, která jsme předpřipravili pro schválení radou města. Pro všechny předkladatele žádostí je v programu jedna novinka (změna obecných pravidel) – každá výzva musí být dle zákona ohlášena 1 měsíc předem. Snažíme se tedy o co nejrychlejší příjem a následné vyhodnocení přijatých žádostí, aby jejich schválení bylo maximálně na březnovém zastupitelstvu města. Pro příští rok jsme připravili celkem sedm opatření (oproti předchozím rokům navíc opatření publikace).

Na závěr jsem poukázal na velice špatnou propagaci závěrečného večera v rámci 750 let oslav města, který proběhl v pátek 20. listopadu. Naštěstí i přes nepřízeň počasí byla relativně vysoká účast (cca čtyři tisíce diváků). Přesto si myslím a neustále na tento problém poukazuji, že za 45 minut trvající program multimediální show firmy Art4promotion, šlo prostředky města využít i lépe. Ve stejném duchu i aranži proběhly první oslavy již v březnu... Tedy nic nového! Akce tento pátek byla zaplacena z neveřejné zakázky a nikdo zatím nebyl schopen dát informaci, o jakou částku se jednalo. V každém případě ANO "přihrálo" Art4promotion tento rok přes 2 milióny korun (a další prostředky šly z firem, které spravuje město).

Radim Beránek

člen kulturní komise tady města za TOP 09

Štítky
Osobnosti: Radim Beránek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme