Nová tělocvična při ZŠ O. Nedbala, dlouhý příběh se šťastným koncem

3. 5. 2016

Některé příběhy v Českých Budějovicích mívají i konec v pravdě pohádkový. Alespoň mladí volejbalisté svou halu nakonec mít budou. Záměr, u jehož zrodu jsem stála a který měl alespoň trochu pomoci našim volejbalistům, když už nedostali svou zaslouženou halu, se rozhodnutím rady města naplnil. Ovšem nebyl by to správně napínavý příběh, kdyby to i s touto tělocvičnou – byť jen dočasně – nevypadalo bledě…

Nepředbíhejme ale a vraťme se na samý počátek. Zatímco budějovičtí hokejisté i fotbalisté už dosáhli na důstojné zázemí, volejbalisté, ačkoli hrají extraligu, se stále potýkali s nevyhovujícími podmínkami ve Všesportovní hale. Vedení města se proto rozhodlo vypsat architektonickou soutěž a… Výsledek už znáte. Současné vedení radnice nakonec od stavby nové haly ustoupilo úplně a přiklání se k její rekonstrukci.

Určitým řešením proto bylo pomoci alespoň volejbalovým mládežníkům. Zpracovali jsme tedy projekt na novou tělocvičnu při ZŠ Oskara Nedbala, když ta stávající už nestačila. Naším záměrem bylo, aby mohla sloužit nejen sportovním třídám, ale i mládežnickým klubům.

Jenže rozpočet na tento rok, který připravilo již nové vedení města, s tělocvičnou nepočítal. Snažila jsem se to napravit už na jednání zastupitelstva města v prosinci 2015. Tehdy návrh ještě neprošel…

Nakonec se našly prostředky z rozpočtového přebytku minulých let a zastupitelstvo města 14. března zařadilo tuto důležitou investici do rozpočtu města.

Rada města aktuálně schválila návrh na vypsání podlimitní veřejné zakázky na stavební práce v hodnotě přesahující 39 miliónů korun bez DPH. V nové tělocvičně by se tak mohlo sportovat snad už napřesrok.

Petra Šebestíková

zastupitelka města ČB za TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme