Nová stezka propojí sídliště Jih a Hřebčinec

30. 6. 2015

Rada města schválila návrh zadání veřejné zakázky na stavbu komunikace ze sídliště Jih. Nově vybudovaná stezka bude v Písku sloužit chodcům a cyklistům. Povede ze sídliště k okružní křižovatce ulic Obchodní, U Hřebčince, Havelkova a Budějovická. „Osobně úsek Jih – obchodní zóna považuji za velmi důležitý, zajistí obyvatelům sídliště Jih důstojný přístup k nákupní zóně,“ vysvětlil místostarosta města Písek Josef Knot (TOP 09).

„S ohledem na zajištění přístupnosti pozemku 1280/1 bude realizace úseku 3 rozdělena do dvou na sebe navazujících etap výstavby. Ostatní úseky budou realizovány v jediné etapě,“ přiblížil realizaci projektu Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.

Stezka bude pravděpodobně přerušena u jednoho z pozemků v délce cca 30 metrů. V případě, že se městu Písek podaří získat pozemek do letošního září, postaví se stezka provedena rovnou celá. Pokud se to ale nepovede, bude chybějící úsek prozatím zpevněn drceným kamenivem a na dokončení komunikace dojde až v budoucnu.

Stezka bude dlouhá cca půl kilometru a široká mezi dvěma a třemi metry. „Bude zhotovena z jemného betonu, takže na ní budou moci lidé pohodlně jezdit také na in-line bruslích,“ uvedl místostarosta. Součástí stavby bude také tvorba doprovodné zeleně a zapojení pouličního osvětlení.

„Stezka by měla být hotová v říjnu letošního roku,“ dodal Josef Knot.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme