Na rekonstrukci plovárny u sv. Václava by město chtělo využít evropské dotace

11. 11. 2013

Městská plovárna u sv. Václava by se mohla dočkat rekonstrukce. Potřebné prostředky by se mohly najít v ROP. O podání žádosti dnes rozhodla Rada města Písek.
„Říční plovárna u sv. Václava je neodmyslitelnou součástí Písku už od roku 1935 a dodnes je Písečáky hojně využívána. Vzhledem k tomu, že Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vypsala 29. výzvu ROP NUTS II Jihozápad, která se týká rozvoje infrastruktury cestovního ruchu, bylo by škoda nepodat žádost na již připravený projekt regenerace plovárny. Pokud bychom s žádostí uspěli, evropská dotace by měla pokrýt 85% nákladů z rozpočtu převyšujícího 13,5 milionů korun,“ vysvětluje místostarosta města Písek Josef Knot (TOP 09).
Plovárna už rekonstrukci nutně potřebuje. „Její provoz je dnes na samé hranici hygienických limitů,“ upozorňuje radní města Písek architekta Petra Trambová (TOP 09).
Město má k dispozici projekt rekonstrukce. „Máme zpracovaný projekt, který zahrnuje kompletní rekonstrukci dětského brouzdaliště, sprch a především nevyhovující technologie vodního hospodářství a úpravny vody,“ přibližuje radní.
Výzva přichází s doslova šibeničními termíny, žádosti se mají podat do 20. prosince tohoto roku. „Vlivem napjatých termínů nemáme čas vést diskuse nad případnými úpravami projektu a na projekt tak, jak je navržen, je nutné co nejdříve získat platné stavební povolení,“ poznamenala Petra Trambová.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme