Ministr financí přislíbil, že se osobně zasadí o pomoc s infrastrukturou v areálu kasáren

2. 5. 2013

„Návštěva ministra financí české vlády v Písku ukázala, že státní správa spolupracuje se samosprávou a že je ochotna naslouchat problémům v regionech a hledat konkrétní řešení,“ pochvaluje si výsledek návštěvy ministra financí Miroslava Kalouska dnes v Písku předseda krajské organizace TOP 09 a poslanec Zdeněk Bezecný.
Spokojen je i místostarosta města Písek Josef Knot: „Pan ministr se seznámil s areálem Žižkových kasáren a jeho výrazným rozvojovým potenciál. Na druhou stranu sám se přesvědčil, že bez potřebné infrastruktury to nepůjde. Přislíbil nám však, že pro získání potřebných prostředků udělá maximum.“
„V tuto chvíli nemohu nic slíbit, ale zavazuji se, že povedeme s vedením města další jednání o možnostech řešení. Problém výstavby infrastruktury v kasárnách si beru osobně na starost. Hledat potřebné prostředky můžeme například ve fondu dopravní infrastruktury,“ přislíbil ministr financí Miroslav Kalousek.
Josef Knot podanou pomocnou ruku uvítal: „Jsem rád, že řešení problému výstavby infrastruktury, především kruhový objezd a napojení areálu na hlavní tah od Českých Budějovic, se posunulo. Nyní je třeba vyřešit majetkové vztahy se společností Žižkov Center a v neposlední řadě také dotáhnout napojení technologického centra na kanalizaci a dokončení sítí.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme