Město chce získat bývalou budovu policie na Mariánském náměstí

20. 12. 2019

Výměnou za některou z administrativních budov chce město získat dům na Mariánském náměstí, ve kterém dříve sídlila policie. Opuštěná budova ve vlastnictví státu je podle radních strategickým objektem, který navazuje na další objekty města. K čemu by mohla sloužit ale město zatím prozradit nechce.

„Město aktuálně jedná s úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových o možné směně nemovitostí,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Bouzek. Proč má město o budovu zájem? Důvod je jednoduchý. Dlouho opuštěná budova je podle radních na strategickém místě, navíc navazuje na areál Lesů a rybníků a lehce i na městskou policii v Haškově ulici.

Budova je ale nyní ve vlastnictví státu. Město tak bude řešit, za co by bývalý policejní úřad směnilo. Varianty jsou podle Bouzka tři. „Jedna budova je ve Vodňanské ulici, kde máme stávající archiv, dále objekt v Bezdrevské ulici, kde je v pronájmu Zdravotnická záchranná služba, anebo budova dětského domu v Šindlových Dvorech,“ prozradil náměstek.

Nejlepší variantou by byl podle něj byly čtyři pavilony bývalé mateřské školky, které nyní magistrát využívá jako archiv. Z Vodňanské ulice by se podle Bouzka mohl archiv přestěhovat do Žižkových kasáren.

K čemu by mohla opuštěná budova sloužit ale město prozradit nechtělo. „V současné chvíli bych toto nerad předjímal. Samozřejmě o tom debatujeme, nicméně teď to bereme jako strategický objekt v centru, který navazuje na další objekty města. Máme o tu nemovitost zájem a bude záležet na dalších podmínkách převodu, na znaleckých posudcích a dalších okolnostech,“ řekl.

Vše je zatím na začátku. Rada města na svém pondělním jednání odsouhlasila pouze přípravu dané směny. Už teď ale Bouzek připomněl, že pro případné využívání budovy by muselo město vynaložit velké finanční prostředky, protože objekt není v dobrém stavu.

Elmira Talířová

Zdroj: Budějcká drbna, 18. 12. 2019

Štítky
Osobnosti: Tomáš Bouzek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme