Knot: Zlepšili jsme prostředí na největším sídlišti v Písku

3. 6. 2016

Osmiletý projekt revitalizace největšího píseckého sídliště Portyč je u konce, tečku za ním udělalo přijetí závěrečné monitorovací smlouvy zastupitelstvem města. „Jeho cílem byla revitalizace veřejného prostranství a regenerace bytových domů na sídlišti Portyč. Za uplynulé období bylo podpořeno 25 projektů, z toho 6 na veřejná prostranství a 19 na bytové domy. Celkové výdaje na jednotlivé projekty činily 145 milionů Kč, z toho 88 milionů Kč na veřejná prostranství a 57 milionů Kč na bytové domy,“ vypočítal výdaje místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Investice pomohla nevhodně naprojektované sídliště oživit, přibyla zeleň, místa pro volnočasové aktivity i nová parkovací stání.

„Podařila se demolice vily vedle posádkové ubytovny, kde vzniklo více než 50 nových parkovacích míst, vznikla dvě hřiště, jedno pro malé děti ve vnitrobloku Na Pěníku a další pro teenagery na míčové hry u bývalé vojenské vodárny. Do této lokality se také podařilo vysadit více než 100 stromů,“ představil zásadní přínosy revitalizace místostarosta a dodal: „Jsme rádi, že projekt přispěl ke zlepšení prostředí na největším sídlišti v Písku, kde žije více než šestina obyvatel města.“

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme