Knot: Víceúčelová sportovní hala bude v areálu bývalých kasáren

2. 6. 2016

Víceúčelová sportovní hala bude stát v Žižkových kasárnách. Záměr posvětili písečtí zastupitelé.

„Město Písek dlouhodobě plánovalo výstavbu víceúčelové sportovní haly v lokalitě pod lesnickou školou. V minulosti byl vypracován projekt ve stupni pro územní řízení v poněkud maximalistické variantě. Náklady měly činit 243 milionů korun bez DPH,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot (TOP09) jeden z důvodů, proč se otázka haly otevírá znovu.

Druhým je úspěšný výsledek soudního sporu se společností TERABET, který se týkal jižní části Žižkových kasáren, a právě tuto lokalitu pro umístění plánované haly zastupitelé upřednostnili. Písek tak výrazně ušetří. „Předpokládáme, že realizační náklady budou výrazně nižší než u lokality pod lesnickou školou. Také díky rovinatému terénu se dostáváme na cenu cca 100 milionů korun bez DPH,“ argumentuje Josef Knot.

S financováním haly by měly pomoci dotace. „Je velice reálné, že bychom na financování mohli požádat o národní dotační prostředky na podporu sportu. Měly by se týkat i staveb. Podpora sportovních aktivit obyvatelstva ČR je totiž zakotvena v mnohých programech, usneseních vlády, prohlášeních i strategických dokumentech,“ je přesvědčen místostarosta.

Na zastupitelstvu se vedla i velmi bouřlivá diskuse o umístění plaveckého bazénu. „Zastupitelstvo nakonec uložilo odboru investic a rozvoje předložit na příštím zastupitelstvu materiál, který zmapuje pozitiva a negativa stavby plaveckého bazénu v lokalitě Žižkových kasáren oproti lokalitě pod lesnickou školou,“ informuje Josef Knot.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme