Knot: Ušetřené peníze z roku 2015 využijeme na investiční akce

8. 7. 2016

Sečteno a podtrženo: město Písek v roce 2015 hospodařilo s přebytkem více než 64 milionů Kč.

„Skutečné příjmy v roce 2015 dosáhly 742 milionů korun, výdaje 678 milionů korun. Účetní výsledek bude převeden do následujícího účetního období roku 2016,“ říká místostarosta za TOP 09 Josef Knot.

Zůstatek finančních prostředků na všech účtech města činil k 31. prosinci 2015 celkem 480 milionů korun. Úvěrové zatížení města k tomuto dni představovalo 71 milionů.    

„Mezi důvody kladného zůstatku patří vyšší daňové příjmy, získané dotační prostředky i příjmy z pronájmu a prodeje majetku.  Na straně výdajů se projevila dlouhodobá strategie vedení města k nashromáždění prostředků pro budoucí investice i zodpovědný přístup správců jednotlivých kapitol,“ popsal místostarosta.

Ušetřené prostředky se hodí. „Vzhledem k tomu, že připravujeme tři velké investiční akce, vítáme, že na zůstatkovém účtu máme téměř 480 miliónů korun,“ vysvětluje Josef Knot.

Písečtí už vědí, jak s nimi naloží. „Tyto prostředky budou využity na výstavbu nové úpravny vody v místě stávajícího vodojemu na Hradišti za cca 150 milionů korun. Další významnou akcí je Rekonstrukce Alšovy školy na městskou knihovnu a komunitní centrum za cenu 160 milionů korun bez DPH. V neposlední řadě finance použijeme na výstavbu nového plaveckého bazénu,“ dodává Josef Knot.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme