Knot: Rekonstrukce Sladovny jde do finále

8. 4. 2016

Písecká Sladovna, to je už dnes pojem nejen na jihu Čech. V již zrekonstruovaných prostorách nabízí kulturní vyžití pro malé i velké návštěvníky. Vedení města plánuje další etapu rekonstrukce rozsáhlého objektu.

„Písecka Sladovna má za sebou sedm etap rekonstrukce, která připravila k novému využití 76% objektu. V roce 2015 se zastupitelstvo města ve Strategickém plánu zavázalo dokončit rekonstrukci do roku 2020,“ uvedl místostarosta Josef Knot (TOP 09) a dodal: „V současné době připravujeme zadávací podmínky k ideové architektonické soutěži o návrh rekonstrukce poslední části objektu. Důraz přitom chceme klást na energetickou soběstačnost provozu budovy a inteligentní řešení její infrastruktury tak, aby byly dlouhodobě minimalizovány provozní náklady.“

V případě schválení výsledku architektonické soutěže budou následně vyzváni ocenění účastníci do jednacího řízení bez uveřejnění.

Vedení města však vzhledem k vysoké finanční náročnosti počítá s vícezdrojovým financováním. „Vzhledem ke skutečnosti, že rekonstrukce se pohybuje v řádech desítek milionů korun, bude město hledat vhodný dotační titul, který nám pomůže projekt financovat,“ vysvětluje Josef Knot.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme